Festival duševnega zdravja in predavanja s področja duševnega zdravja na delovnem mestu

Festival duševnega zdravja in predavanja s področja duševnega zdravja na delovnem mestu

  • 09.05.2023
  • Vabljeni na prvi Festival duševnega zdravja v Sloveniji, ki bo v organizaciji Nacionalnega programa duševnega zdravja, Programa Mira potekal 18. maja 2023 od 10h - 19h na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani.

Cilj tega združujočega dogodka je, prebivalkam in prebivalcem Slovenije približati področje duševnega zdravja, zmanjševati stigmo in izboljšati ozaveščenost o pomembnosti duševnega zdravja, ki je, kot dobro veste, mnogo več kot zgolj odsotnost bolezni. Na prireditvi bodo potekala predavanja in delavnice z različnih področij krepitve in ohranjanja duševnega zdravja, namenjene ljudem različnih starosti, mladostnikom, odraslim osebam (staršem, delovno aktivnemu prebivalstvu) in starejšim. Poleg 10 vsebinsko različnih predavanj in 13 delavnic (za pridobitev različnih veščin) bo na prireditvi še 40 stojnic, na katerih bodo obiskovalci lahko spoznali različne programe in aktivnosti, ki jih izvajajo nevladne organizacije s tega področja. Obiskovalci bodo imeli tudi možnost pogovorov z osebami z lastnimi izkušnjami okrevanja po duševni stiski.

Ob tem bi vas posebej povabili tudi na dve predavanji s področja duševnega zdravja na delovnem mestu, prvo, ob 15h 30, bo posvečeno preprečevanju izgorelosti, predavanje ob 16h 45 pa krepitvi duševnega zdravja na delovnem mestu.

Udeležba na vseh predavanjih in delavnicah je brezplačna (dogodek financirata Republika Slovenija in EU iz Evropskega socialnega sklada), vendar pa je potrebna prijava na vsako predavanje. Več informacij skupaj s podrobnim programom in povezavo do prijave dobite na: https://nijz.si/dogodki/festival-dusevnega-zdravja/