Približuje se začetek iniciative Teden gibanja

Približuje se začetek iniciative Teden gibanja

  • 03.05.2023
  • Med 22. in 28. majem bo potekal vseevropski projekt Teden gibanja oz. Move Week, namenjen promociji redne telesne vadbe in pozitivnih učinkov, ki jih ta prinaša.

Je del širše kampanje Sedaj se gibljemo – Now We Move, ki poteka pod okriljem Mednarodne zveze za šport in kulturo (ISCA). Njegov osrednji namen je skozi koordinacijo in organizacijo raznolikih športnorekreativnih prireditev povečevati število telesno aktivnih ljudi po vsem svetu ter jih spodbujati k udejstvovanju v različnih športnih panogah in aktivnostih. Prireditve so namenjene vsem udeležencem ne glede na starost, spol, športno predznanje in stopnjo telesne pripravljenosti.

Glavni deležniki iniciative so t.i. »MOVE agenti«. To so promotorji telesne dejavnosti in gibanja, ki v času trajanja Tedna gibanja organizirajo, koordinirajo in promovirajo omenjene športne prireditve. Promotorji so lahko posamezniki ali organizacije, kot na primer športna društva, športne zveze in šole.

Spodbujamo in vabimo društva, da se pridružijo akciji in v svoji lokalni skupnosti organizirajo dan odprtih vrat ali kakšno drugo brezplačno športno aktivnost z namenom spodbujanja gibanja. Svoj dogodek lahko prijavite na povezavi: https://slovenia.moveweek.eu/events/.

Več informacij o samem projektu pa je dosegljivih na spletnem mestu: https://moveweek.eu/ .