Športna unija Slovenije pridobila evropski certifikat Workplace Active Certificate (WAC)

Športna unija Slovenije pridobila evropski certifikat Workplace Active Certificate (WAC)

  • 27.10.2022
  • Med 28 partnerskimi podjetji iz 7 držav Evrope, je 12 organizacij že v prvem letu pridobilo WAC certifikat, med katerimi je tudi Športna unija Slovenije. Slavnostna podelitev je potekala dne 25.10.2022 v Bruslju.

Dvoletni projekt WAC, ki ga sofinancira program Evropske unije Erasmus+, je namenjen vzpostavitvi, testiranju in zagonu certifikacijskega procesa za podjetja. Projekt WAC je nadaljevanje EMoCS – European Meetings of Company Sport – ki je pokazal potencial in potrebo po razvoju certificiranja za podjetja, namenjena spodbujanju telesne dejavnosti za krepitev zdravja na delovnem mestu in okoli njega.

Zato smo se razveselili povabila Olimpijskega komiteja Slovenije, da se kot pionirska organizacija pridružimo evropskemu projektu za pridobitev WAC certifikata. 

V okviru programa Zdravju prijazna organizacija delodajalce in širšo javnost ozaveščamo o pomenu zagotavljanja varnosti in zdravja  pri delu. Prednostno program temelji na celoviti obravnavi posameznika in je namenjen ohranjanju in krepitvi telesnega in duševnega zdravja, dobrega počutja zaposlenih ter pripomore k uspehu celotne organizacije. S celovitim in sistematičnim pristopom v podjetjih omogočimo izvajanje različnih aktivnosti, s poudarkom na izboljšanju fizične pripravljenosti zaposlenih. 

Kvalitetno izvedbo aktivnosti/ukrepov za zaposlene na Športni uniji Slovenije nam omogoča tudi delovno okolje, v katerem se nahajamo. V Športni hiši Ilirija, kjer je sedež organizacije, imamo na voljo fitnes, bazen, vodene vadbe in spa center. Tudi slogan Športne unije Slovenije »Povezani v gibanju« izpostavlja pomen gibanja za zdravje, dobro počutje in kvaliteto življenja. Podeljeni WAC certifikat je veliko priznanje, da smo na pravi poti in da bomo v tej smeri z veseljem nadaljevali tudi v prihodnje.

Certifikat WAC je v imenu Športne unije Slovenije prevzela Polona Štajnar, vodja programa Zdravju prijazna organizacija.

Podelitev WAC certifikata_25.10.2022