Delavnice Zdravilni učinki gibanja in zdrava hrbtenica

Delavnice Zdravilni učinki gibanja in zdrava hrbtenica

  • 26.10.2022
  • Uspešno sodelovanje z Ministrstvom za javno upravo - Upravna akademija se v letu 2022 odraža v velikem številu ponovitev delavnic za zdravo hrbtenico.

V letu 2022 je prof. dr. Maja Dolenc, zunanja strokovna sodelavka Športne unije Slovenije izvedla 11 ponovitev usposabljanja z naslovom Zdravilni učinki gibanja in zdrava hrbtenica za Ministrstvo za javno upravo, v okviru Upravne akademije.

Usposabljanja so bila enodnevna, trajala so 5 pedagoških ur. Skupaj je bilo udeleženih več kot 250 slušateljev. Predstavljen je bil pomen telesne dejavnosti za zdravje, problematika dolgotrajnega sedenja na kostno-mišični in skeletni sitem ter prikazane številne vaje za kompenzacijo negativnih učinkov sedečega opravljanja dela.

Udeleženci so izvedli več sklopov gibalnih odmor z najrazličnejšimi pripomočki, ki jih najdemo v vsaki pisarni oziroma gospodinjstvu. Rezultati anket so pokazali, da je tematika še kako aktualna ter da so bile vsebine odlično predstavljene in kljub temu, da je usposabljanje potekalo preko zoom-a, zelo kvalitetno izpeljane.

V kolikor je izvedba tovrstnih delavnic zanimiva tudi za vašo organizacijo, nas prosim kontaktirajte na polona.stajnar@sportna-unija.si.