Hackathon in projekt Zdravju prijazna organizacija

Hackathon in projekt Zdravju prijazna organizacija

  • 31.03.2022
  • Na dogodku je bil predstavljen novi koncept pridobitve certifikata Zdravju prijazna organizacija. Različne stopnje certifikata bodo postale organizacijam še bolj dosegljive.

Na Gradu Komenda, Polzela nas je v četrtek, 31.3. 2022 gostila Zveza športnih društev Polzela. Uvodoma nas je pozdravil župan Občine Polzela, gospod Jože Kužnik in poudaril pozitiven pomen športa v lokalni skupnosti. Hkrati je tudi pohvalil dobro delo lokalnih športnih organizacij. Mojca Markovič (ŠUS) je predstavila Erasmus+ projekt Villages on Move.

V drugem delu dogodka je Polona Štajnar predstavila projekt Zdravju prijazna organizacija z vključeno Vadbo na recept, ter pogoji za pridobitev certifikata. Namen pridobljenega certifikata je promocija gibanja za zdravje in širjenje gibalne pismenosti zaposlenih. Osnovni cilj je še naprej spodbujati zaposlene k povečani telesni dejavnosti in športnim aktivnostim, ki posledično izboljšajo zdravje in dobro počutje zaposlenih.
Iz enovitega certifikata ZPO, sedaj prehajamo na 4 stopnje, ki so primerne za vse velikosti organizacij. Osnovni podatki za pridobitev certifikata temeljijo na številu zaposlenih, vključenih v Vadbo na recept (EU gibalna značka), številu opravljenih anket, podatkov NIJZ idr.

Stopnje certifikatov Zdravju prijazna organizacija:

• Bronasti certifikat
• Srebrni certifikat
• Zlati certifikat
• Platinum certifikat

Za podrobne informacije o certifikatu ZPO z veseljem na voljo,
Polona Štajnar, Vodja programa Zdravju prijazna organizacija