MIRNA GORA PRI ČRNOMLJU GOSTILA ŠUS EKO AVANTURO ZA PODJETJA

MIRNA GORA PRI ČRNOMLJU GOSTILA ŠUS EKO AVANTURO ZA PODJETJA

  • 14.09.2015
  • V nedeljo, 13. septembra je na Mirni Gori potekala EKO Avanturo za delavce in podjetja. Dogodek so v sodelovanju s Športno unijo Slovenije organizirali v ŠRD Črnomelj.
Prijetno vreme je pripomoglo, da so udeleženci kljub nadmorski višini več kot 1.000 metrov lahko uživali v naravi, se družili ter sodelovali v različnih športnih igrah – poligonih. Poleg kolesarjenja in pohoda na Mirno Goro so organizatorji za delavce in njihove družine pripravili družabne in športne igre, ki so bile prerazporejene na različnih lokacijah Mirne Gore.
 
ŠUS EKO Avantura je del projekta Zdravju prijazno podjetje, katerega cilj je celostna promocija zdravja na delovnem mestu ter evropskega projekta Active Workplace – Healthy lifestyle (EFCS), ki se odvija v okviru Evropskega tedna športa #BeActive, katerega cilj je promocija telesne dejavnosti med delavci.
 
Na dogodku je bil med drugim organiziran tudi FlashMOVE – ples, ki je sočasno potekal v več evropskih mestih. Na izbrano glasbo (remix evropske himne - Oda radosti) in plesno koreografijo so namreč plesali tudi v Parizu, Torinu, Budimpešti, Bratislavi, Beogradu, Ljubljani in v več kot 65 drugih mestih.
 
FlashMOVE je del vseevropskega projekta Teden gibanja (Move eeek), katerega cilj je širša evropska promocija koristi redne udeležbe na športnih in drugih fizičnih aktivnostih. Kampanja bo letos potekala med 21. in 27. septembrom 2015.