Zdravju prijazno podjetje se predstavi na GZS

Zdravju prijazno podjetje se predstavi na GZS

  • 27.08.2015
  • Naša ekipa se je s projektom Zdravju prijazno podjetje predstavila na mednarodni konferenci 2. Dan delodajalcev na Gospodarski zbornici Slovenije.
Tuji in domači strokovnjaki s področja zaposlovanja so razpravljali o znižanju stroškov dela, prožnosti pri zaposlovanju in odpuščanju ter ukrepih v smeri stimulacije dela. 
 
Ekipa ŠUS je s kratko predstavitvijo projekta Zdravju prijazno podjetje navdušila zbrane udeležence. Nekaj uvodnih besed o problematiki večurnega sedenja v pisarnah je slehernega udeleženca spodbudilo, da se je pridružil praktični predstavitvi in izvajanju izbranih razteznih in gibalnih vaj
 
Po predstavitvi so udeleženci prejeli plakate s fotografijami in opisi vaj, ki si jih bodo lahko obesili v svojih pisarnah ali skupnih prostorih v podjetju. Vaje bodo lahko v družbi sodelavcev izvajali vsak dan ter tako poskrbeli za boljšo delovno storilnost in preprečili razvoj marsikatere bolezni, ki je posledica dolgotrajnega sedenja in stresnega dela.  
 
V okviru konference je bila podpisana tudi Iniciativa za zdrava delovna mesta, ki predstavlja strateško in načelno zavezo podjetij za promocijo zdravja na delovnem mestu in bo tudi s projekti kot je Zdravju prijazno podjetje uresničevala svoje cilje.