28. APRIL – POMEMBEN DAN

28. APRIL – POMEMBEN DAN

  • 27.04.2015
  • Zmagovalna kombinacija na delovnem mestu je, ko poskrbite za gibanje, zdravo prehrano in uravnotežite svoje misli.

VSAK DAN SI VZEMITE 15 MINUT ZASE!
Ne recite, da nimate časa. Imate! Kdo drug vas bo postavil na prvo mesto, če ne sami? Vzemite si vsak dan 15 minut zase - kar v pisarni. Izvajajte preproste vaje, s katerimi boste pospešili krvni obtok in izboljšali koncentracijo. Poglejte si izbor vaj tukaj. ??Začnite tudi z upoštevanjem 5 nasvetov:

1. V SLUŽBO PEŠ ALI S KOLESOM
Izkoristite toplejše mesece in sonce. V službo se odpravite peš ali na kolesu.??

2. STOPNICE NAMESTO DVIGALA
Redno uporabljate stopnice namesto dvigala, vsaka uporaba stopnic prispeva k boljšemu ožilju in poskrbi za boljše počutje in lepšo postavo.

3. PIJTE DOVOLJ TEKOČINE??
Če na tekočino pozabljate, vam predlagamo, da si nastavite opomnik kar na mobilniku – tako vas bo vsaki dve uri opomnil na … Kozarec vode! Ne pozabite: izogibajte se sladkanim pijačam. Izogibajte se preveč spitim kavam, ena skodelica na dan je dovolj, privoščite si jo v družbi sodelavcev.

4. NE POZABITE NA PREHRANO
Vsem se kdaj zgodi, da si zaradi obilice dela ne vzamemo časa za kosilo. Pozabimo pa tudi na raznovrstnost prehranjevanja! Najbolj zdrava in najcenejša ideja je, da si malice in kosilo prinesete kar od doma.

5. PREMAGAJTE STRES NA DELOVNEM MESTU
Z upoštevanjem zgornjih nasvetov ste korak bližje delavnikom z manj stresa. Sicer pa: naučite se reči NE, če ste preobremenjeni z nalogami. Prerazporedite svoje dolžnosti, a ne odlašajte z delom. Naloge, ki jih morate opraviti, opravite takoj. Sicer pa se izogibajte naduram in ločujte službo od doma. Ne bodite prezahtevni do sebe – tudi 80% je dober rezultat.

DODATEN NASVET …

Tudi vam veliko pomeni zadovoljstvo na delovnem mestu, ki je povezano tudi s tem, da se dobro razumete s svojimi nadrejenimi? Si želite preživeti super dan na delavskih igrah, ali pa priključiti tekaški skupini, ki v vaši neposredni bližini (Športna hiša Ilirja – koseški bajer in okolica) redno animira več deset tekačev. Vse to in še veliko več lahko dosežete z nasmehom  - prepustite se programu promocije zdravja pri delu Zdravju prijazno podjetje. Pridružite se!